Ha gyorsan szeretnél finom édességhez jutni, a csokidarabos házi keksznél jobbat nem találsz.
Akkor finom a házi sütésű keksz, ha a külseje szilárd, belül viszont még ragacsos. Éppen ezért nem szabad túlsütni: inkább tűnjön még egy icipicit nyersnek, amikor kiveszed a sütőből, mert ahogy hűl, szilárdul még. Érdemes belőle dupla adagot készíteni, mert lezárt dobozban sokáig friss marad.
Hozzávalók 30 darabhoz:
👉 30 dkg liszt
👉 15 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 5 dkg étcsoki
👉 5 dkg tejcsoki
👉 2 tojás
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a cukorral, majd adagold bele egyenként tojásokat. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, keverd el a sütőporral és a fahéjjal, és add a tojásos masszához. A csokikat aprítsd fel, és keverd a tésztához. Akkor jó, ha a massza laza és ragadós. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából halmozz rá diónyi golyókat, lapogasd el őket úgy, hogy sütés közben még legyen helyük nőni, és told 200 fokra előmelegített sütőbe 15-18 percre, amíg a neked legmegfelelőbb állagot elérik.
Akkor finom a házi sütésű keksz, ha a külseje szilárd, belül viszont még ragacsos. Éppen ezért nem szabad túlsütni: inkább tűnjön még egy icipicit nyersnek, amikor kiveszed a sütőből, mert ahogy hűl, szilárdul még. Érdemes belőle dupla adagot készíteni, mert lezárt dobozban sokáig friss marad.
Hozzávalók 30 darabhoz:
👉 30 dkg liszt
👉 15 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 5 dkg étcsoki
👉 5 dkg tejcsoki
👉 2 tojás
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a cukorral, majd adagold bele egyenként tojásokat. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, keverd el a sütőporral és a fahéjjal, és add a tojásos masszához. A csokikat aprítsd fel, és keverd a tésztához. Akkor jó, ha a massza laza és ragadós. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából halmozz rá diónyi golyókat, lapogasd el őket úgy, hogy sütés közben még legyen helyük nőni, és told 200 fokra előmelegített sütőbe 15-18 percre, amíg a neked legmegfelelőbb állagot elérik.
0 Megjegyzések