Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rántott csirkefalatok szezámmagos bundában: jó ropogós a panír rajta

Dobd fel a hagyományos rántott csirkét, és készítsd el szezámmagos bundában!

A rántott csirke számtalan variációban készülhet, játszhatsz a páccal, a panír fűszerezésével, keverhetsz a zsemlemorzsához sajtot, kukoricapelyhet vagy akár szezámmagot is. Ha a csirkét vékony csíkokra vágod, és úgy forgatod meg a bundában, akár a kezedbe véve is falatozhatod őket.

Hozzávalók 6 személyre:
👉 1 kg csirkemellfilé
👉 4 tojás
👉 2 bögre liszt
👉 2 bögre zsemlemorzsa
👉 só
👉 bors
👉 ízlés szerint szezámmag
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkemellet csíkozd fel, sózd, borsozd, és tedd a hűtőbe egy órára pihenni. Ha a pácolási idő letelt, kezdd el a panírozást. Egy tálba mérd ki a lisztet, egy másikban verd fel a tojást, egy harmadikba pedig önts zsemlemorzsát, amelyhez keverj ízlés szerinti mennyiségben szezámmagot. A csirkecsíkokat a szokott módon forgasd meg először lisztben, utána tojásban, végül a szezámmagos morzsában. Egy nagy serpenyőben hevíts bő olajat Amikor már forró, tegyél bele néhány darab húst, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre ne tegyél túl sokat az olajba, hogy le ne hűtsék. A kész csirkéket vedd ki a serpenyőből, csöpögtesd le, és papírtörlőn itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések