A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay szerint Gyurcsány alig várta, hogy elbukják a választást


Az ellenzék volt miniszterelnöke utólag úgy értékeli, nem a hibáik, a félremagyarázható mondatai, a hadarása vagy a „túl intellektuális” monológjai miatt bukták el a választást, hanem szerinte a mostani keretek között nem győzhető le a Fidesz. 

Márki-Zay Péter a 24.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy a kampány során maga Gyurcsány Ferenc bizonyította be róla a legfényesebben, hogy nem az ő embere. Mégpedig azzal, hogy

alig várta, hogy elbukjuk a választást. 

Bár Márki-Zay szerint a DK elnöke persze nyilván örült volna a győzelemnek, 

de a vereséggel kalkulált, és amint kiderült, hogy valóban kikaptunk, azonnal elhatárolódott tőlem, igyekezett rám tolni a felelősséget. 

Gyurcsány már a kudarcos választás éjszakáján arról beszélt, hogy nem ő volt a legjobb kapitány. Jakab Péter pedig azt mondta, Márki-Zay nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket. AZ LMP társelnöke pedig a végtelen monológjai miatt hibáztatta a közös jelöltet.

Elmondása szerint Márki-Zayt nem meglepte, hogy a DK, a Jobbik és az LMP vezetése is távolt maradt az eredményvárótól. 

Mert, őszintén szólva, valaki jó előre megígérte nekem, hogy egyedül kell elvigyem a balhét

- tette hozzá, de nem nevezte meg, kire utalt pontosan.

Szerinte akkor sem jártak volna jobban, ha végül Dobrev Klára vagy Karácsony Gergely lett volna az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje: 

Velük Budapestet is elbuktuk volna, mert azok a fiatalok és azok a konzervatívok, akik rám hajlandóak szavazni, baloldali jelölt hívószavára nem hallgatnak. Egy Dobrev vagy Karácsony vezette összefogásnál csak az lett volna rosszabb, ha nincs is összefogás, mert abban az esetben listán a hat pártból kettő jutott volna parlamentbe, egyéniben hoztuk volna Botkával Szegedet, plusz Budapesten négy-öt körzetet a tizennyolcból, és ennyi.

A választás óta már beszélt telefonon Lázár Jánossal, gratulált is neki, de még nem eldöntött, hogy leülnek-e beszélgetni. Márki-Zay Orbán Viktort is szívesen felhívná, mert a választás estéjén, a vereséget elismerő beszédében elfelejtett gratulálni neki. 

Egyébként Orbán Viktorral is le szeretne ülni beszélgetni :)  „az ország gazdaságilag jó irányba induljon, hogy fejlessze érdemben az oktatást és az egészségügyet, hogy tegyen annak érdekében, hogy megállítsa a fiatalok külföldre vándorlását” - nevettetett meg a bukott miniszter-elnökjelölt.

Belföld
 ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések