Hirdessen itt

Bidenből megint előbújt a rejtett náci Ketanji Brown Jackson kinevezését követően


Az Egyesült Államok szenátusa jóváhagyta Ketanji Brown Jackson jelölését a Legfelsőbb Bíróságba, így először lesz fekete női bíró a testület tagja - írja a Reuters. 

Három republikánus szenátor is rá szavazott. Joe Biden február 25-én jelölte őt hivatalosan a posztra, miután a 83 éves Stephen Breyer bíró bejelentette visszavonulását.

Biden együtt nézte a szavazást Jacksonnal, utána előbújt belőle a rejtett náci, amikor ezt nyilatkozta: 

Jackson bíró kinevezése történelmi pillanat nemzetünk számára. Újabb lépést tettünk afelé, hogy legfelsőbb bíróságunk tükrözze Amerika sokszínűségét (feketeségét).

A nyilatkozat azért érdekes mert a jóemberkedő balliberális elnök ezzel sejtette felsőbbrendűségét, tudatosítva az amerikai társadalomban azt, hogy nemcsak egyesek hanem kettesek is vannak. Fehérek és feketék. 

Esetleg zsidók és keresztények? Trottyos Biden elnök Úr?

Az amerikai legfelsőbb bíróság tagjai közt eddig csak két fekete férfi ült: Thurgood Marshall bíró 1967 és 1991 között, őt Clarence Thomas bíró követte, aki 73 évesen most a legidősebb lesz a testületben.

Az 51 éves Ketanji Brown Jackson a szövetségi kerületi bíróság, majd a fellebbviteli bíróság bírája volt, karrierje elején Breyer jogi asszisztenseként is dolgozott.

Ő a hatodik női bíra a legfelsőbb bíróság történetében, és először ül egyszerre majd négy nő a testületben.

Belföld
 ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések