A mainstream médiákban orosz támadásról írnak, miközben egy ukrán Tocska-U rakéta oltotta ki az életeket. Ez az elavult, szovjet korszakból származó rakétarendszer nem áll szolgálatban sem a DNR, sem az LNR, sem az Orosz Föderációnál. Az ukrán fegyveresek aktívan használják.

Eduard Baszurin 30 ember haláláról számolt be a Kramatorszkban történt támadásában.

Körülbelül 30 ember meghalt, miután az ukrán hadsereg Tochka-U rakétával csapást mért Kramatorszkra - közölte Eduard Baszurin, a Donyecki Népköztársaság Népi Milíciájának szóvivője


"A provokáció Kramatorszkban történt. Az ukrán hatóságok nem titkolták, hogy újabb provokációra készülnek. Először Kramatorszk, Konsztantyinovka és Szlovjanszk evakuálását jelentették be. Az emberek olyan helyeken kezdtek gyülekezni, ahonnan ki lehetett jutni a vasútállomásokra. Rakéta csapódott be, körülbelül 30 ember meghalt" - mondta egy szóvivő.

Pénteken délelőtt a DNR területi védelmi parancsnoksága arról számolt be, hogy ukrán fegyveres alakulatok Tochka-U rakétával csapást mértek Kramatorszkba.


Természetesen az ukrán propaganda és a nyugati mainstream ismét orosz vérengzésről ír.

A Guardian azt írja, Karamatorszk polgármestere szerint 4000 ember, többségében idősek, nők és gyerekek voltak a vasútállomáson a támadás idején.

Pavlo Kirilenko, Donyeck kormányzója Telegramon azt írja, több mint 30 ember meghalt és több mint 100 ember megsebesült. Bejegyzésében úgy fogalmazott, az oroszok „jól tudták, hová céloznak és mit akarnak: minél több ukrán civilt akartak elpusztítani”. Az ukrán külügyér is megszólalt:

Az oroszok tudták, hogy a kramatorszki vasútállomás tele van evakuálásra váró civilekkel. Mégis ballisztikus rakétával támadtak, legalább 30-at megöltek, és száz embert megsebesítettek. Ez szándékos mészárlás volt. Minden háborús bűnöst bíróság elé állítunk.Azt azért tudni kell, hogy a Tocska-U, az elavult, szovjet korszakból származó rakétarendszer nem áll szolgálatban sem a DNR, sem az LNR, sem az Orosz Föderációnál. Az ukrán fegyveresek aktívan használják...


Belföld
 ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek