Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Habkönnyű joghurtos piskótatorta egyszerűen: mintha egy felhőbe harapnál


Még könnyebb lesz a piskótatorta tésztája, ha joghurtot keversz hozzá.


A habkönnyű joghurtos piskótatorta bebizonyítja, hogy néha a legegyszerűbb ötletek működnek a legjobban. A piskóta készítésének lényege, hogy a tojásfehérjét külön kell felverni, ettől lesz a tészta légies. Egy kis joghurt pedig még selymesebbé teszi a tésztát.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 tojás
👉 3.5 dkg natúr joghurt
👉 3 evőkanál liszt
👉 3 evőkanál cukor
👉 1 csipet só
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, amíg a térfogata megnő, a színe pedig elhalványul. Ekkor keverd bele a joghurtot, és szitáld hozzá a lisztet. Robotgéppel keverd simára, majd óvatosan, fakanállal adagold hozzá a felvert tojásfehérjét. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 30 percre. Ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, a sütőt zárd el, az ajtaját nyisd ki, és így hagyd a tortát negyedóra alatt lassan kihűlni. Csak azután vedd ki, és szeleteld fel. A tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg, és friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal tálalhatod.

Belföld
 ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések