A mandulás mascarponekrémmel bevont répatortánál nem is kell finomabb húsvéti sütemény.
A répatorta sok családban nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Igazi tavaszi finomság, amit még ellenállhatatlanabbá tesz a mandulás, mascarponés bevonat. A tejszínt felhasználás előtt tartsd a hűtőben, mert csak úgy lehet habbá verni. Juttass a lapok közé is a gazdag krémből!
Hozzávalók 12 szelethez
A piskótához
👉 25 dkg sárgarépa
👉 20 dkg rétesliszt
👉 15 dkg porcukor
👉 2 tojás
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 evőkanál sütőpor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 0.5 narancs kifacsart leve
A mascarponés krémhez
👉 40 dkg mascarpone
👉 8 dkg porcukor
👉 4 evőkanál mandulapehely
👉 3 dl habtejszín
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a cukrokkal, add hozzá az olajat, a citromhéjat és a narancslevet, reszeld hozzá a répát, végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a cukros masszához. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tortaformában, és süsd nagyjából fél órát. A beleszúrt villára ne ragadjon rá a tészta, de ne is száradjon ki. Ha elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
Amíg a tészta hűl, állítsd össze a krémet. A hideg tejszínt verd habosra, majd keverd hozzá a porcukrot, a mascarponét, a vaníliás cukrot, a fahéjat és három evőkanál mandulapelyhet. A kihűlt piskótát éles késsel vízszintesen vágd ketté. Kend meg az egyik lapot a krémmel, helyezd a tetejére a másik lapot, majd a krém többi részével vond be a torta tetejét és oldalát. A tetejét díszítsd a kimaradt mandulapehellyel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések