Az édes gesztenyemassza brownie töltelékeként is megállja a helyét.
Ha szereted a csokit és a gesztenyét, akkor a csokis, gesztenyés brownie garantáltan nem okoz majd csalódást. Egy kis rum ennek a sütinek is jót tesz, de ha nincs otthon, két teáskanál rumaromával és két evőkanál vízzel is helyettesítheted.
Hozzávalók 4 személyre:
👉 25 dkg gesztenyemassza
👉 15 dkg étcsoki
👉 10 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 7.5 dkg liszt
👉 3 tojás
👉 2 evőkanál rum (vagy 2 teáskanál rumaroma és 2 evőkanál víz)
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
A csokimázhoz
👉 1 evőkanál kakaópor
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 evőkanál víz
Elkészítés:
Az étcsokit törd darabokra, és gőz fölött olvaszd össze a vajjal. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a rumot és a csokis vajat is. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, szitáld a csokis keverékhez, végül add hozzá az áttört gesztenyemasszát, és dolgozd össze az egészet. A tésztát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe húsz percre. Nem baj, ha a belseje kicsit még ragacsos, amikor kiveszed, mert ahogy hűl, szilárdul még. Közben a csokimázhoz kis lángon kevergetve olvaszd össze a kakaóport, a cukrot és a vizet, és ezzel locsold meg a brownie tetejét.
Ha szereted a csokit és a gesztenyét, akkor a csokis, gesztenyés brownie garantáltan nem okoz majd csalódást. Egy kis rum ennek a sütinek is jót tesz, de ha nincs otthon, két teáskanál rumaromával és két evőkanál vízzel is helyettesítheted.
Hozzávalók 4 személyre:
👉 25 dkg gesztenyemassza
👉 15 dkg étcsoki
👉 10 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 7.5 dkg liszt
👉 3 tojás
👉 2 evőkanál rum (vagy 2 teáskanál rumaroma és 2 evőkanál víz)
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
A csokimázhoz
👉 1 evőkanál kakaópor
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 evőkanál víz
Elkészítés:
Az étcsokit törd darabokra, és gőz fölött olvaszd össze a vajjal. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a rumot és a csokis vajat is. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, szitáld a csokis keverékhez, végül add hozzá az áttört gesztenyemasszát, és dolgozd össze az egészet. A tésztát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe húsz percre. Nem baj, ha a belseje kicsit még ragacsos, amikor kiveszed, mert ahogy hűl, szilárdul még. Közben a csokimázhoz kis lángon kevergetve olvaszd össze a kakaóport, a cukrot és a vizet, és ezzel locsold meg a brownie tetejét.
0 Megjegyzések