Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így készül a híres lapos kenyér, vagyis a flatbread: élesztő nélkül, serpenyőben pirul ropogósra

A lapos kenyér, vagyis a flatbread egyszerű gyúrt tésztából készül, és bármilyen szaftos étel mellé nagyon finom.

Majdnem minden népnek megvan a maga nagyon egyszerű laposkenyér-receptje: ezek alapja liszt, só, víz, és esetleg még néhány egyszerű hozzávaló. Vannak, akik élesztőt is tesznek hozzá, de még az sem kötelező: isteni finom lesz úgy is, ha csak összegyúrod, és serpenyőben sütöd ki a lepényeket.

Hozzávalók 12 darabhoz:
👉 25 dkg liszt
👉 10 dkg görög joghurt
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 dl víz
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 0.5 teáskanál só

Elkészítés:
A joghurtot keverd el a vízzel, add hozzá a cukrot, a lisztet, a sütőport, sózd meg, és fakanállal keverd össze. Amikor már kicsit összeállt, add hozzá az olajat is, és kézzel gyúrj belőle sima, ruganyos tésztát. Lisztezett deszkán lapogasd ki kör alakúra, és éles késsel vagy pizzavágóval szeld 12 cikkre. A cikkekből formázz golyókat, majd sodrófával nyújtsd őket vékony kör alakúra. Egy tapadásmentes serpenyőt zsiradék nélkül közepes lángon forrósíts fel, és oldalanként egy-egy perc alatt süsd meg a lepényeket. Ne csodálkozz, sütés közben a közepük fel fog emelkedni, de ahogy hűlnek, visszalapulnak majd.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések