A túrós kevert sütivel alig van munka: a hozzávalókat csak vegyítsd el, és már mehet is a sütőbe.
Aljnélküli túrósnak is hívják ezt a mennyei, remegős süteményt, ugyanis nincs alatta tészta, az egész édesség csak magából a gazdag krémből áll. Még finomabb, ha a tetejét tojásos, tejfölös réteggel feded be. Ízlés szerint gyümölcsökkel is feldobhatod.
Hozzávalók 12 szelethez:
👉 1 kg túró
👉 15 dkg margarin
👉 10 evőkanál cukor
👉 5 evőkanál gríz
👉 4 tojás
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csipet só
👉 1 mokkáskanál szódabikarbóna
👉 meggybefőtt ízlés szerint
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A tetejére
👉 1 kis pohár tejföl
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 tojás
Elkészítés:
A túrót villával törd össze, majd keverd el a margarinnal, a kétféle cukorral, a tojással és az alaposan megmosott citrom reszelt héjával. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a grízzel, a sóval és a szódabikarbónával, majd adagold a túrós keverékhez. Ha szereted, szórj bele meggybefőttet is. Dolgozd alaposan össze, és egyengesd egy kivajazott-kilisztezett tepsiben. A tejfölt egy kis edényben keverd csomómentesre a liszttel és a tojással, és ezzel kend meg a tészta tetejét. Told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg teljesen átsül. Ha kész, vedd ki, várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.
Aljnélküli túrósnak is hívják ezt a mennyei, remegős süteményt, ugyanis nincs alatta tészta, az egész édesség csak magából a gazdag krémből áll. Még finomabb, ha a tetejét tojásos, tejfölös réteggel feded be. Ízlés szerint gyümölcsökkel is feldobhatod.
Hozzávalók 12 szelethez:
👉 1 kg túró
👉 15 dkg margarin
👉 10 evőkanál cukor
👉 5 evőkanál gríz
👉 4 tojás
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csipet só
👉 1 mokkáskanál szódabikarbóna
👉 meggybefőtt ízlés szerint
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A tetejére
👉 1 kis pohár tejföl
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 tojás
Elkészítés:
A túrót villával törd össze, majd keverd el a margarinnal, a kétféle cukorral, a tojással és az alaposan megmosott citrom reszelt héjával. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a grízzel, a sóval és a szódabikarbónával, majd adagold a túrós keverékhez. Ha szereted, szórj bele meggybefőttet is. Dolgozd alaposan össze, és egyengesd egy kivajazott-kilisztezett tepsiben. A tejfölt egy kis edényben keverd csomómentesre a liszttel és a tojással, és ezzel kend meg a tészta tetejét. Told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg teljesen átsül. Ha kész, vedd ki, várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.
0 Megjegyzések