Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Túrós kevert süti villámgyorsan: a masszába gríz is kerül

A túrós kevert sütivel alig van munka: a hozzávalókat csak vegyítsd el, és már mehet is a sütőbe.

Aljnélküli túrósnak is hívják ezt a mennyei, remegős süteményt, ugyanis nincs alatta tészta, az egész édesség csak magából a gazdag krémből áll. Még finomabb, ha a tetejét tojásos, tejfölös réteggel feded be. Ízlés szerint gyümölcsökkel is feldobhatod.

Hozzávalók 12 szelethez:
👉  1 kg túró
👉  15 dkg margarin
👉  10 evőkanál cukor
👉  5 evőkanál gríz
👉  4 tojás
👉  2 evőkanál liszt
👉  2 csomag vaníliás cukor
👉  1 citrom reszelt héja
👉  1 csipet só
👉  1 mokkáskanál szódabikarbóna
👉  meggybefőtt ízlés szerint
👉  vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

A tetejére
👉  1 kis pohár tejföl
👉  1 evőkanál liszt
👉  1 tojás

Elkészítés:
A túrót villával törd össze, majd keverd el a margarinnal, a kétféle cukorral, a tojással és az alaposan megmosott citrom reszelt héjával. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a grízzel, a sóval és a szódabikarbónával, majd adagold a túrós keverékhez. Ha szereted, szórj bele meggybefőttet is. Dolgozd alaposan össze, és egyengesd egy kivajazott-kilisztezett tepsiben. A tejfölt egy kis edényben keverd csomómentesre a liszttel és a tojással, és ezzel kend meg a tészta tetejét. Told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg teljesen átsül. Ha kész, vedd ki, várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések