Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Citromos, tejszínes szószban sült csirkemell: villámgyorsan az asztalon lehet

Még finomabb a krémes, tejszínes szósszal készített csirkemell, ha kis citrommal teszed savanykássá.

A tejszínes csirkemell azért nagyszerű, mert nagyon kevés aktív munkát igényel, cserébe viszont ellenállhatatlanul finom. A szószt kedved szerint ízesítheted különböző fűszerekkel: most egy savanykás, citromos változatot mutatunk.

Hozzávalók 4 személyre:
👉  80 dkg csirkemellfilé
👉  2 gerezd fokhagyma
👉  2 dl alaplé
👉  2 dl tejszín
👉  2 evőkanál citromlé
👉  1 evőkanál vaj
👉  1 teáskanál reszelt citromhéj
👉  1 teáskanál oregánó
👉  1 kis csokor petrezselyem
👉  só
👉  bors
👉  olívaolaj

Elkészítés:
A csirkemellet vágd négy nagy darabba, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. Ha a pihentetési idő letelt, egy serpenyőben olvassz vajat, és közepes lángon oldalanként öt perc alatt süsd benne elő a csirkemellszeleteket. Ha készen vannak, szedd ki, és tedd félre őket. A fokhagymagerezdeket aprítsd fel, majd ugyanabban a serpenyőben, amelyben a csirke is sült, szükség szerint még egy kevés zsiradék hozzáadásával egy perc alatt pirítsd meg. Öntsd fel alaplével és tejszínnel, add hozzá a citromlevet- és héjat, az oregánót, keverd össze, és kis lángon gyöngyöztesd öt percig. Ekkor tedd hozzá vissza a csirkemellszeleteket, és főzd tovább, amíg a szósz besűrűsödik. Az utolsó percekben szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések