Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sült csirkemell fűszeres kéreggel sütve: ha bepácolod, igazán omlós lesz

A fűszeres kéreggel sült csirkemell saláták mellé vagy hagyományos köretekhez is jól megy.

A csirkemell megosztó étel: vannak, akik rajonganak érte, mert sokféleképpen elkészíthető, és egyáltalán nem hizlal, mások viszont idegenkednek tőle, mert túl száraznak tartják. Ha ez utóbbi csoportba tartozol, tudnod kell,  hogy ha jó a pác, a csirkemell is fantasztikusan omlós lehet.

Hozzávalók 4 személyre:
👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1 kávéskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 1 kávéskanál füstölt paprika
👉 1 kávéskanál bors
👉 só

Elkészítés:
A csirkemellet, ha egészben vetted, vágd nagy darabokba, és sózd meg őket. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a fűszerekkel, forgasd meg benne a húst, és tedd be a hűtőbe legalább két órát pihenni, hogy az ízek lejussanak a rostokhoz. A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, és nagy lángon oldalanként néhány perc alatt piríts kérget a húsok oldalára. Ezután emeld át őket egy tepsibe, takard le alufóliával, told 200 fokra előmelegített sütőbe fél órára, hogy teljesen átsüljenek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések