Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogósra sült szezámmagos kiflik puha kelt tésztából: kívül ropogós, a belseje foszlós

A régi, nagyiféle szezámmagos kifli kelt tésztából készül, és nem lehet a ropogtatását abbahagyni.

Ha szívesen készítesz kelt tésztát, semmiképpen ne hagyd ki ezeket a mennyei szezámmagos kifliket. Baráti beszélgetésekhez, sörkorcsolyának éppúgy tökéletesek, mint a gyereknek tízóraiként az iskolába.

Hozzávalók 32 darabhoz:
👉 50 dkg liszt
👉 5 dkg élesztő
👉 3 dl tej
👉 1.5 dl olaj
👉 1 evőkanál só
👉 1 teáskanál cukor

A tetejére
👉 6 evőkanál szezámmag
👉 2 tojás

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, keverd el a cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A lisztet szitáld át, sózd meg, add hozzá az élesztős tejet és az olajat, kézzel alaposan dolgozd össze, majd konyharuhával takard le, és nagyjából fél óra alatt keleszd a duplájára. Amikor a tészta megnőtt, szedd négy gombócra. Mindegyik gombócból nyújts olyan vékony kört, amilyet csak tudsz, pizzavágóval vágd a köröket nyolc cikkre, és az aljuktól indulva tekerd fel őket. Helyezd el a kifliket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, takard le, és keleszd további tizenöt percet őket. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. Amikor bemelegedett, kend meg a kiflik tetejét felvert tojással, szórd meg őket szezámmaggal, és húsz perc alatt süsd pirosra őket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések