A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó: Teljesítettük a vállalásainkat, épülhet a BMW-gyár


Több ezer új munkahelyet hozhat a hajdúsági városba a német cég.


„A vállalt határidőre elkészült vagy elkészülnek azok az infrastrukturális vállalások, amelyeket a BMW felé tettünk, így a debreceni gyár területén idén terv szerint megkezdődhet először a technikai épületek, majd a gyártásnak helyet adó épületek építése” – jelentette be Szijjártó Péter Debrecenben.

A külügyminiszter az Index tudósítása szerint arról beszélt,  hogy „a vállalt határidőre elkészült vagy elkészülnek azok az infrastrukturális vállalások, amelyeket a BMW felé tettünk, így a debreceni gyár területén idén terv szerint megkezdődhet először a technikai épületek, majd a gyártásnak helyet adó épületek építése annak érdekében, hogy 2025-ben megkezdődhessen annak a globálisan új, tisztán elektromos platformú autónak a gyártása, amellyel a BMW új lendületet adna az elektromobilitásra való átállásnak”.

A tárcavezető a közösségi médiában közvetített beszédében beszámolt arról is, hogy az üzem létesítéséhez az állam által ígért közműépítések befejeződtek már,

a városi út- és az autópálya-fejlesztések 80 százalékos készültségi szintnél járnak, és megkezdődött a 33-as főút fejlesztése is. 2023 végére pedig befejeződik a vasúti kapcsolat (ez a Füzesabony–Debrecen-vonal korszerűsítését jelenti) és a konténerterminál fejlesztése is.

Ismert: a  360 milliárdos beruházás 2018-ban került bejelentésre. Ha megvalósul, több mint ezer új munkahelyet hoz majd létre a városban, és a miniszter szerint új fejezetet nyit nemcsak Debrecen és egész Kelet-Magyarország, de a magyar autóipar életében is. A BMW-beruházás megvalósulásával Kína után Magyarország lesz a második olyan ország, amelyben mindhárom német prémium-autógyárnak van gyártóegysége – derült ki a miniszter szavaiból.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések