A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megszületett az első egymillió forintos büntetés az élelmiszerárstop be nem tartása miatt


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint ritkán akad gond Magyarországon az élelmiszerstop betartásával.


Mint írják, 800 helyszíni és online ellenőrzésből alig több mint hatvanszor találtak mulasztást,

ebből 37-szer az árazással volt probléma, azon belül is minden második esetben az étolajéval.

Február első három hetében 760 üzletben fordultak meg a fogyasztóvédelem ellenőrei. Tizenhét bolt nem biztosította a megfelelő mennyiséget az érintett élelmiszerekből. Kilenc helyszínen tártak fel hiányosságot a kötelező tájékoztatás kapcsán. Némelyik kereskedelmi egység több szempontból is mulasztott. A tizenöt ellenőrzött webáruház közül mindössze egy vállalkozás nem alkalmazta a hatósági árat.

A múlt héten megszületett az első milliós nagyságrendű bírságról szóló határozat is. Cseresnyés Péter kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár arról beszélt, hogy bírságot eddig tizenegy esetben szabtak ki, az első egymilliós tételt egy áruházlánc vidéki üzletének kell megfizetnie, a kristálycukor polccímkén feltüntetett ára 10 forinttal volt magasabb az előírtnál.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések