Hirdessen itt

Listát küldött Magyarországnak Ukrajna arról, mivel tudna segíteni hazánk a védekezésben


„Ez egy nagyon széles lista, amely tartalmaz különböző kaliberű lőszereket, védősisakokat és golyóálló mellényeket, különböző katonai felszereléseket" – fogalmazott Ukrajna magyarországi nagykövete.


Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő este elismerte a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, majd nem sokkal később kiadta a parancsot, és az orosz „békefenntartó erők" megindultak Kelet-Ukrajnába.

Az Azonnali interjút közölt Ukrajna magyarországi nagykövetével, Nepop Ljubovval. Ebből kiderül, hogy Ukrajna listát küldött Magyarországnak arról, mivel tudna segíteni hazánk a védekezésben. „Átadtuk a magyar félnek a védelmi képességeink erősítésére vonatkozó igények listáját is" – mondta a nagykövet, majd hozzátette:

Ez egy nagyon széles lista, amely tartalmaz különböző kaliberű lőszereket, védősisakokat és golyóálló mellényeket,

különböző katonai felszereléseket, beleértve a pilóta nélküli légi járművek elleni védekezési eszközöket, optikai megfigyelő eszközöket, digitális kommunikációs eszközöket, speciális egészségügyi járműveket és még sok mást".

Kiemelte: a listán szerepelnek a nem halálos katonai-technikai segítségnyújtás eszközei is: katonai élelmiszercsomagok, mobil konyhák, sátrak, hordozható víztisztító állomások, dízelgenerátorok. „Megértjük, hogy minden országnak más lehetőségei vannak, és

reméljük, hogy Magyarország is megtalálja a lehetőséget az ilyen jellegű segítségnyújtásra"

– tette hozzá. Megjegyezte: nem várjuk el, hogy bárki is harcoljon értünk, de a megfelelő fegyverekkel könnyebb lesz ellenállnunk.

A nagykövet szerint „sokkal pragmatikusabb most segíteni Ukrajna megvédésében, mint olyan helyzetbe kerülni, amikor később saját magukat kell majd megvédenie".

(Mandiner)

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések