A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay: arra kérem honfitársaimat, hogy az antiszemita jelöltet támogassák

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egyszerűen megkérte a választókat, hogy Bíró Lászlót támogassák, „mindannyiunk érdekében".

 baloldal jelöltje korábban támogatott korrupciós ügyekbe keveredett, antiszemita jelöltet is, írja az Origo. 2020 nyarán Bíró László mellett kampányolt, aki egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi választáson indult (majd kikapott) a baloldal jelöltjeként. Bíró amellett, hogy korrupciós botrányba keveredett, zsidózott is nyilvános posztokban.

Márki-Zay Péter korábban arról beszélt, amikor Bige László baloldali milliárdossal való kapcsolatáról kérdezték, hogy

„akár az ördöggel is" összefogna Orbán Viktor ellen.

Bíró Lászlót támogatta Márki-Zay

Emlékezetes, hogy a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc 2020 nyarán egy tragikus közúti balesetben meghalt, emiatt időközi országgyűlési választásra került sor. A kormánypártok a néhai képviselő lányát, Koncz Zsófiát indították. Koncz Zsófia kihívója Bíró László volt, a Jobbik antiszemita politikusa, aki mögött kiállt az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum is. Hangsúlyozták:

 személyesen Karácsony Gergely is kampányolt neki.

Bíró László antiszemita kijelentései régóta ismertek voltak helyben, ám országos nyilvánosságot csak a kampány alatt kaptak. A Facebookon például „tetűcsúszdásoknak" nevezett zsidó turistákat, és Budapestet „Judapestként" emlegette.

Bíró László azzal magyarázta gyalázkodását, írják, hogy a 2018-as vereség miatt rosszkedvű volt. Mint mondta, apátiája miatt lett antiszemita, vagyis rosszkedvében zsidózott. A baloldali média nem nagyon firtatta a témát, írja az Origo, mint ahogyan a jelölt korrupciós ügyeit sem. Bíró ugyanis korábban egy varrodát működtetett, amely gyanús körülmények között csődbe jutott, több varrónő pedig sosem jutott hozzá jogos béréhez.

Márki-Zay Péter is kiállt Bíró László mellett, amelyről egy 2020. augusztusi videója is tanúskodik.



Márki-Zay egy vasárnapi bejelentkezése alkalmával Bíró László botrányáról is szót ejtett.

„Ebben a feladványban én

arra kérem zsidó honfitársaimat is, hogy igenis az antiszemita megjegyzéseket tevő jobbikos képviselőt támogassák.

Arra kérem a cigány honfitársaimat is, hogy igenis a jobbikos képviselőjelöltet támogassák, mindannyiunk érdekében."

Márki-Zay Péter ezek után még nyomatékosította, hogy az antiszemita jelölt közös jelölt, akit minden baloldali párt támogat. „Én azt gondolom, hogy ha más nem, ez mindenképpen kell, hogy egy megnyugtató biztosítékot adjon a zsidók és cigányok számára is, hogy a parlamentbe Bíró László parlamenti munkájával őket is szolgálni fogja, és semmilyen hátrányuk nem fog származni Bíró László megválasztásával" – mondta Márki-Zay. Úgy tűnik, a választókat nem nyugtatta meg a baloldal által adott „garancia", Bíró László végül elvesztette a választást.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések