A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felmérés: minden ötödik amerikai fiatal LMBTQ-nak vallja magát

Felmérések szerint az Egyesült Államokban egy évtizeden belül megkétszereződött azoknak az aránya, akik LMBTQ-nak vallják magukat, hála a genderlobbi munkájának. (Pl gyerekeknek szóló érzékenyítő, valójában az LMBTQ életmódot reklámozó rajzfilmek, könyvek, mesék.)

Egy friss felmérésben a válaszadók 7,1 százaléka vallotta magát leszbikusnak, melegnek, biszexuálisnak, transznak vagy nem binárisnak – közölte csütörtökön a Gallup közvélemény-kutató cég. Ez az arány lényegesen magasabb, különösen a fiatalok körében.

A Gallup szerint az 1997 és 2003 között születetteknél – az úgynevezett Z generációnál – 20,8 százalék volt az LMBTQ arány. Az úgynevezett millenniálisok körében (1981-től 1996-ig születési év) 10,5 százalék volt. Az idősebb korosztályokban az arány tovább csökken. Az 1946 előtt született "néma generációban" ez mindössze 0,8 százalék.

Az adatok 2021-ben 12 000 személy telefonos megkérdezéséből származnak.(Összesített adatok)

A Gallup 2012 óta évente végzi el a felmérést. A heterók aránya azóta folyamatosan csökkent. Tavaly az LMBTQ részesedése 5,6 százalék volt.

A jelen tanulmányban az intézet az LMBTQ közösség egyes részeiről is gyűjtött adatokat. Ennek megfelelően 56,8 százalékban a legtöbb válaszadó azt állítja, hogy biszexuális. Ez az Egyesült Államokban élő felnőtt lakosság négy százalékának felel meg. 20,7 százalékuk melegnek, 13,9 százalékuk leszbikusnak és 10,0 százalékuk transznak vallja magát.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések