A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagyományos knédli házilag: a hagyományos cseh köret isteni finom a szaftos húsokhoz


Ha van otthon lábosba tehető párolóbetéted, te is könnyen elkészítheted a csehek hagyományos köretét, a knédlit.


A sietős cseh háziasszony ma már akár porból készítheti a knédlit, amely - mint minden hasonló esetben - meg sem közelíti az eredetit. A hagyományos knédli egyszerű, kalácsra emlékeztető kelt tésztából készül, semmihez sem hasonlítható lágyságát pedig az adja, hogy gőz fölött főzik puhára - ehhez használhatsz párolóbetétet vagy akár lábosra illeszthető rácsot. Szaftos húsok mellé isteni köret.

Hozzávalók:
👉 15 dkg finomliszt
👉 10 dkg rétesliszt
👉 1.5 dl tej
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 csomag porélesztő
👉 vaj a kenéshez

Elkészítés:
A langyos tejet keverd el a cukorral és a porélesztővel. A kétféle lisztet szitáld össze, sózd meg, keverd hozzá a tojást és az élesztős tejet, és dolgozd össze. Lágy tésztát fogsz kapni. Takard le, és meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára. Amikor a tészta megnőtt, lisztezett deszkán sodorj belőle két rudat. Egy lábas aljában forralj vizet. Tedd a tetejére a rácsot vagy a párolóbetétet, ezt béleled ki vajjal vékonyan megkent sütőpapírral, helyezd rá a knédlirudakat, és lefedve gőzöld nagyjából 20 percig. Közben ne emeld fel a fedőt. Ha kész, vedd ki a gőzből, de ne szeleteld fel azonnal, mert úgy könnyen kiszárad.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések