A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden összesen 254 határsértőt tartóztattak fel és 23 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.


Bács-Kiskun megyében a rendőrök 9 esetben összesen 99 határsértőt tartóztattak fel Dunafalva, Hercegszántó, Balotaszállás és Katymár közigazgatási területén —írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 150 határsértőt tartóztattak fel, Szeged, Röszke, Ásotthalom, Ásotthalom, Domaszék Mórahalom és Ruzsa közigazgatási területén. Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal, Lövőnél és Vadosfánál 4; Pest megyében, Vác belterületén 1 alkalommal 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, afgán, tunéziai, pakisztáni, egyiptomi és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 1, Csongrád-Csanád megyében ugyancsak 1 esetben a rendőrök összesen 23 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 2 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek