Egyszerű kevert tészta az alapja ennek az almás piskótának, amelyet a belevagdosott gyümölcs tesz igazán szaftossá.


Nagyon finom süteményt tudsz készíteni, ha a tésztába gyümölcsöt keversz. Az apróra vágott alma igazán szaftossá teszi ezt az egyszerű tortát, és különösen jól megy hozzá egy kevés fahéj.

Hozzávalók:

👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 4 alma
👉 3 tojás
👉 1 dl tej
👉 1 citrom leve és reszelt héja
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 csipat só
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az almákat hámozd meg, a magházukat vájd ki, majd darabold fel kisebb kockákra, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal őket. Hagyd állni a keveréket addig, amíg összeállítod a tésztát. A lisztet szitáld át, és add hozzá a sütőport. A vajat olvaszd fel. A tojásokat keverd habosra a cukorral, add hozzá a tejet, a reszelt citromhéjat, a sót és az olvasztott vajat, keverd jól ki, végül fakanállal vegyítsd hozzá a fahéjas almát. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformában, és süsd nagyjából 40 percig. Amikor a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből. A tetejét ízlés szerint porcukorral szórd meg.