Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű, selymes vöröslencse-krémleves: tartalmas, melengető fogás


A sűrű vöröslencse-krémleves lelkét a gazdag fűszerezés adja, ettől lesz egzotikus és pikáns.


Tudtad, hogy amikor a bibliai történetben Ézsau eladta az elsőszülöttségi jogát egy tál lencséért Jákobnak, akkor valami hasonló ételt kapott cserébe? Ez a gazdagon fűszerezett leves tényleg annyira finom, hogy egy gyenge pillanatában úgy tűnhetett, megérte a csere.

Hozzávalók:

👉 10 dkg vörös lencse
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál paradicsompüré
👉 2 teáskanál édes pirospaprika
👉 1.5 l zöldségalaplé
👉 1 db krumpli
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 dl kókusztej
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 teáskanál csípős pirospaprika
👉 1 teáskanál őrölt gyömbér
👉 1 teáskanál kurkuma
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 zöldhagyma a tálaláshoz

Elkészítés:

A hagymát olajon futtasd meg. Ha már puha, add hozzá az átnyomott fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy percig, majd keverd bele a meghámozott, kockákra vágott krumplit és a lencsét, öntsd fel alaplével, enyhén sózd meg, és főzd őket puhára. Közben a fűszereket - a háromféle paprikát, a gyömbért, a kurkumát, a borsot és a köményt - öntsd egy tapadásmentes kis serpenyőbe, és egy-két perc alatt pirítsd meg őket. Kanalazd rá a paradicsompürét is, forrald össze, és öntsd a puhuló lencséhez és krumplihoz. Ha már megfőttek, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. A lábosban öntsd fel kókusztejjel, és forralj rajta még egy utolsót. Tálaláskor apóra vágott zöldhagymával szórhatod meg minden adag tetejét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések