Dobd fel a grízes, túrós kevert sütit egy kis naranccsal!
A kevert sütik rendkívül hálás édességek, hiszen az elkészítésük gyerekjáték, mégis mindenki rajongani fog értük. Kísérletezz velük bátran: a grízzel és túróval készült egyszerű tortához például remekül passzol a narancs leve és lereszelt héja. Legjobb, ha bionarancsot választasz erre a célra, aminek a héját biztos, hogy nem kezelték vegyszerrel.
Hozzávalók:
👉 50 dkg túró
👉 7.5 dkg vaj vagy margarin
👉 5 evőkanál cukor
👉 2.5 evőkanál gríz
👉 2 db tojás
👉 1 narancs leve és reszelt héja
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 mokkáskanál szódabikarbóna
👉 1 csipet só
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A puha vajat vagy margarint keverd habosra a kétféle cukorral, a sóval, egyenként üsd hozzá a tojásokat, és így keverd tovább. A túrót egy tálban törd össze villával, a narancs héját reszeld le, a levét facsard ki és szűrd át, hogy ne maradjanak benne rostok, és ezeket is add a túróhoz. Végül keverd hozzá a lisztet, a grízt és a szódabikarbónát. Egy tepsit kenj ki vajjal és liszttel. Egyengesd el benne a túrós masszát, told a sütőbe annyi időre, amíg a túró teljesen átsül. Ha kész, vedd ki, és csak akkor szeleteld fel, ha már teljesen kihűlt.
0 Megjegyzések