Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Serpenyőben sült, sajttal töltött göngyölt csirkemell: a bacontől finomabb és szaftosabb


Serpenyőben is kisütheted a baconbe tekert csirkemellet. Még finomabb, ha a közepébe egy kevés sajtot is rejtesz.


A sajttal töltött csirkemell az egyik leghálásabb húsféle, hiszen szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné. Még finomabb és szaftosabb lesz, ha bacont tekersz köré, ami így ropogós külsőt kölcsönöz neki. Egy darab csirkét mérettől függően egy-két szelet baconbe csomagolhatsz.

Hozzávalók:

👉 80 dkg filézett csirkemell
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 8 szelet bacon
👉 2 evőkanál majonéz
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál mustár
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, finoman klopfold ki, és enyhén sózd be. Vigyázz, mert a bacon is sós. Szórd meg borssal és pirospaprikával is. Egy kis tálban vegyítsd el a majonézt a mustárral. A petrezselymet és a fokhagymát aprítsd fel és keverd össze, a sajtot reszeld le, és add a fokhagymás petrezselyemhez. A befűszerezett csirkemellek egyik oldalát kend meg a majonézes mustárral, és oszd el rajtuk a petrezselymes reszelt sajtot is. Óvatosan tekerd fel a húsdarabokat, tűzd meg őket fogpiszkálóval, hogy ne essenek szét, és mindegyiket tekerd bele egy szelet baconbe. Egy serpenyőben hevíts olajat, és ebben süsd meg a töltött csirkemelleket. Miután kivetted a serpenyőből, meg is locsolhatod a visszamaradt szafttal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések