A klasszikus Sacher-torta elkészítésével a kezdők is bátran kísérletezhetnek.
Néha a legegyszerűbb sütemények a legfinomabbak: a klasszikus Sacher-torta elkészítésének egyetlen titka, hogy a legjobb minőségű alapanyagokat válaszd. A sok-sok olvasztott csokival készült, középen házi baracklekvárt rejtő bécsi sütemény pont azért zseniális, mert az összeállítása látszólag gyerekjáték, az íze mégis mindenkit rabul ejt.
Hozzávalók:
👉 20 dkg étcsoki +20 dkg a torta bevonásához
👉 15 dkg házi baracklekvár
👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg vaj
👉 12.5 dkg porcukor
👉 12.5 dkg kristálycukor
👉 6 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 ízlés szerint tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A tésztába való étcsokit gőz fölött olvaszd fel. A tojásokat válaszd ketté. A vajat keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, egyenként adagold bele a tojássárgákat, majd csorgasd bele az olvasztott csokit. A fehérjéből verj habot, majd add hozzá a kristálycukrot, és így verd tovább, amíg kemény és szép fényes lesz. Szitáld bele a csokis tojássárgába a lisztet, végül nagy mozdulatokkal, óvatosan keverd hozzá a tojásfehérjét. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába, és süsd addig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta.
Ha kész, vedd ki a sütőből, borítsd ki egy deszkára, és hagyd kihűlni. Amikor már nem meleg, középen éles késsel vágd ketté. A baracklekvárt mikróban kicsit melegítsd meg - ne forró legyen, csak könnyen kenhető -, kend meg vele vastagon az egyik tortalapot, majd borítsd rá a másikat. A bevonatnak való étcsokit gőz fölött olvaszd fel, egyengesd el a torta tetején, és tedd hideg helyre, amíg megköt. Tálaláskor tejszínhabot kínálhatsz mellé.
0 Megjegyzések