Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vaníliás, csokis muffin joghurtos tésztából: a tésztát csokichips gazdagítja


Még finomabb lesz a muffin, ha a tésztájába sűrű görög joghurtot keversz, és csokichipsszel dobod fel.


A muffinban az a legjobb, hogy az alaprecept számtalan módon variálható, így ugyanazzal a technikával minden alkalommal más és más finomságot készíthetsz. Ebbe a változatba sűrű görög joghurt kerül: olyat válassz, aminek minél magasabb a zsírtartalma. Ha hirtelen ennél valami finomat, de nincs otthon csokichips, apróra vágott étcsokit is használhatsz hozzá.

Hozzávalók:

👉 30 dkg liszt
👉 25 dkg csokichips
👉 20 dkg görög joghurt
👉 10 dkg cukor
👉 2 tojás
👉 1.5 dl olaj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 evőkanál sütőpor
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 0.6 dl tej

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A lisztet szitáld át, hogy könnyedebb legyen a tészta, majd egy nagy tálban keverd össze a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, csorgasd bele a tejet és az olajat, kanalazd hozzá a görög joghurtot, ízesítsd vaníliaaromával, végül fokozatosan add hozzá a sütőporos lisztet is, és keverj belőle csomómentes tésztát. A végén öntsd bele a csokichipset. Az így kapott sűrű masszát oszd el papírral kibélelt muffintepsiben. Vigyázz, a mélyedéseket ne töltsd meg színültig, mert a muffinok nőni fognak! Told őket a sütőbe annyi időre, hogy szép színt kapjanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések