Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymás, rozmaringos sült cékla: belül szinte krémesre sül


A fűszeres, édeskésre sült cékla tökéletes köret és izgalmas vacsora is lehet.


Ősszel muszáj feltuningolni az immunrendszert, erre a célra pedig a vitaminokban gazdag cékla az egyik legtökéletesebb zöldség. Isteni nyersen, sütve és fűszerekkel, különösen fokhagymával és rozmaringgal. Az íze és a látványa is csábító.

Hozzávalók:

👉 5 db cékla
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 2 ág rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A céklát hámozd meg, mosd meg, és vágd kettő-négy részre. Rakd a zöldségdarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a sót és a borsot, locsold meg vele a céklát, és tegyél mellé rozmaringágakat, fokhagymagerezdeket. A kezeddel forgasd össze, és fedd le az edényt fóliával.

Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha az egyik céklába könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, vedd ki a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések