Isteni finom lesz a rozmaringos sertéskaraj, ha zöldségek és körte is sül a szaftjában.
Ellenállhatatlan fogásokat készíthetsz, ha zöldségeket is dobsz a hús mellé, és így sütöd őket egybe, hogy átvegyék egymás zamatát. Ha szereted, valamilyen gyümölcsöt, például körtét is tehetsz hozzá. A fehérbor és a rozmaring, mint a legtöbb húsételhez, ehhez a karajhoz is nagyon jól megy.
Hozzávalók:
👉 4 szelet karaj
👉 4 evőkanál olaj
👉 2 ág rozmaring
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 db körte
👉 2 dl száraz fehérbor
👉 1 db nagy édesburgonya
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 fej karfiol
👉 só
👉 bors
A fűszervajhoz
👉 5 dkg puha vaj
👉 1 mokkáskanál őrölt rozmaring
👉 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
👉 1 mokkáskanál szárított petrezselyem
👉 só
Elkészítés:
A karajt klopfold ki, és dörzsöld be mindkét oldalát sóval. Az olajat keverd össze a borssal, a pirospaprikával és a zúzott fokhagymával, tedd a hússzeleteket ebbe a páclébe, és pihentesd két-három órát a hűtőben. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A karfiolt szedd rózsáira, az édeskrumplit hámozd meg és karikázd fel, a körtét cikkezd fel, a magházát vájd ki. A fűszervajhoz a puha vajat keverd össze a fűszerekkel, és tedd be a hűtőbe.
Egy tepsit kenj ki a fűszervajjal, és oszd el benne a zöldségeket. Helyezd el mellettük és rajtuk a karajszeleteket, kanalazd rájuk a visszamaradt páclevet, mindegyik tetejére tegyél egy kiskanállal a fűszeres vajból is, öntsd fel az egészet borral, dobd rájuk a rozmaring letépkedett leveleit, és alufóliával letakarva süsd egy órát, amíg a zöldségek és a hús is megpuhulnak. Ha kész, tálalhatod is, mivel köret sem kell mellé.
0 Megjegyzések