Ez a puha, bögrés almás süti egyszerű kevert tésztából készül, így a kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele.
Nem kell konyhaművésznek lenned ahhoz, hogy igazán finom édességeket varázsolj az asztalra. Ehhez a mennyei almás süteményhez nem kell tenned semmi különöset, elég, ha lekapsz a polcról egy bögrét, és abban méred ki a hozzávalókat egy tálban, majd robotgéppel összekevered. Sütés közben élvezd, ahogy a téli illatok átjárják a lakást.
Hozzávalók:
👉 4 db alma
👉 4 db tojás
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1.5 bögre liszt
👉 1 kávéskanál szódabikarbóna
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 marék szeletelt mandula
👉 0.5 bögre kristálycukor
👉 0.5 bögre vaj
👉 0.5 citrom reszelt héja
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat olvaszd fel. A tojásokat robotgéppel verd habosra, majd adagold bele a kristálycukrot, reszeld hozzá a citromhéjat, és csorgasd bele az olvasztott vajat. A lisztet szitáld át, hogy levegősebb legyen, vegyítsd el a szódabikarbónával és a fahéjjal, majd fokozatosan keverd hozzá a tojásos masszához. Az almákat hámozd meg, a magházukat vájd ki, kockázd fel őket. Egy tortaformát kenj ki vajjal és liszttel. Az aljában oszd el az almadarabokat, keverd el vaníliás cukorral, öntsd rá a tésztát, és egyengesd el rajta. A tetejét szórd meg szeletelt mandulával, majd told az egészet a sütőbe bő félórára, amíg a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad már rá a tészta.
0 Megjegyzések