Gondold újra a rántott karfiolt: forgasd pankomorzsába, és süsd ki olaj helyett tepsiben!
Még izgalmasabbá válik a megszokott rántott karfiol, ha hagyományos prézli helyett nagy szemű, japán pankomorzsába forgatod. Ha utána bő olaj helyett sütőben sütöd ki, nem terheli meg a gyomrodat sem, és garantáltan alakbarát lesz a vacsorád.
Hozzávalók:
👉 15 dkg pankomorzsa
👉 10 dkg liszt
👉 5 evőkanál olívaolaj
👉 5 dkg reszelt parmezán
👉 3 db tojás
👉 1 db karfiol
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
👉 1 mokkáskanál szárított oregánó
👉 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, a nagyobb darabokat vágd félbe, folyóvíz alatt mosd meg őket, és forrásban lévő, sós vízben öt perc alatt főzd roppanósra. Ha kész, szűrd le. A pankomorzsát egy tálban keverd el az olívaolajjal, az átnyomott fokhagymagerezddel, az aprított petrezselyemmel, a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és a reszelt parmezánnal. A karfiolrózsákat forgasd először lisztbe, utána tojásba, végül a fűszeres morzsába, és fektesd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Told 180 fokra előmelegített sütőbe annyi időre, amíg a bunda aranyszínűre pirul rajta.
0 Megjegyzések