Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mediterrán Hasselback-csirkemell: friss zöldségek kerülnek a zsebekbe

Készítsd el a Hasselback-csirkemellet mediterrán fűszerezéssel, a zsebekben pedig sok friss zöldséggel!

A Hasselback módra készített hús vagy zöldség lényege, hogy a tetejébe éles késsel mélyedéseket vájsz, és ezeket a zsebeket töltöd meg mindenféle finomsággal. A mediterrán módra készült Hasselback-csirkét elkészítés előtt tartsd fűszeres pácban, majd töltsd meg friss zöldségekkel, gyümölcsökkel!

Hozzávalók:

👉 10 dkg feta sajt
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 db egész filézett csirkemell
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 db cukkini
👉 1 db citrom
👉 1 db nagy paradicsom
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 evőkanál friss kapor
👉 1 teáskanál szárított bazsalikom
👉 1 teáskanál szárított oregánó
👉 0.5 lila hagyma
👉 só
👉 bors
👉 szeletelt mozzarella a tetejére

Elkészítés:

Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a citromlével, az aprított kaporral, a bazsalikommal és az oregánóval. A csirkemelleket vágd ketté, így négy darabot kapsz. Mindegyik tetejét vagdosd be mélyen éles késsel, forgasd meg őket a fűszeres pácban, és tartsd a hűtőben legalább egy órát.

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A citromot, a cukkinit, a paradicsomot, a fetát és a lila hagymát szeleteld fel. Vedd ki a húst a hűtőből, oszd el a tölteléket a zsebekben, majd helyezd őket tepsibe. A tetejüket fedd le mozzarellaszeletekkel, és alufóliával letakarva told a sütőbe 45 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések