A gyömbéres-almás sütinek képtelenség ellenállni. A hozzávalókat pedig bögrével is kimérheted.
Friss gyömbérrel az egyszerű almás kevert sütit is feldobhatod, csodás íze és illata lesz tőle. A gyümölcsnek köszönhetően a tészta lágy, szaftos, és sokáig megőrzi remek állagát. A tésztát egyszerűen és gyorsan összeállíthatod.
Hozzávalók:
👉 2 bögre liszt
👉 1 bögre cukor
👉 1 bögre tej
👉 0.5 bögre olaj
👉 3 db alma
👉 2 db tojás
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 2 teáskanál citromlé
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál őrölt gyömbér
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, távolítsd el a magházakat, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd kisebb kockákra. Locsold meg citromlével, keverd össze a gyömbérrel, és pihentesd addig, amíg összeállítod a tésztát.
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral. Öntsd hozzá a tejet, az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Végül keverd hozzá óvatosan az almás masszát.
Simítsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Teszteld tűpróbával: ha a tésztába szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Friss gyömbérrel az egyszerű almás kevert sütit is feldobhatod, csodás íze és illata lesz tőle. A gyümölcsnek köszönhetően a tészta lágy, szaftos, és sokáig megőrzi remek állagát. A tésztát egyszerűen és gyorsan összeállíthatod.
Hozzávalók:
👉 2 bögre liszt
👉 1 bögre cukor
👉 1 bögre tej
👉 0.5 bögre olaj
👉 3 db alma
👉 2 db tojás
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 2 teáskanál citromlé
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál őrölt gyömbér
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, távolítsd el a magházakat, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd kisebb kockákra. Locsold meg citromlével, keverd össze a gyömbérrel, és pihentesd addig, amíg összeállítod a tésztát.
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral. Öntsd hozzá a tejet, az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Végül keverd hozzá óvatosan az almás masszát.
Simítsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Teszteld tűpróbával: ha a tésztába szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések