A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű sárgarépa-krémleves sült almával: melengető ebéd a hűvös napokon

A zöldségkrémleveseket szinte végtelen variációban készítheted el: a sárgarépa-krémleves még finomabb, ha almával főzöd.

Sötét, őszi estéken mindig jólesik egy nagy tál melengető leves. Ehhez a sűrű, fűszeres leveshez először meg kell pirítanod a répát és az almát, így még karakteresebbé válnak az ízek. Legvitamindúsabb úgy lesz, ha házi alaplével készíted el.

Hozzávalók:

👉 4 db sárgarépa
👉 4 db alma
👉 2 dl főzőtejszín
👉 2 teáskanál szárított kakukkfű
👉 2 babérlevél
👉 1 teáskanál currypor
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 l alaplé
👉 1 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Az almát és a sárgarépát pucold meg, szeleteld fel, és egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg szárított kakukkfűvel, locsold meg citromlével és egy kevés olívaolajjal, majd told a sütőbe 45 percre.

Amíg a répa és az alma illatosan összesül, készítsd elő a levest. A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Húzd le a tűzről, keverd el a curryporral, a gyömbérrel és a babérlevéllel, add hozzá a sült répát és almát is, és jól keverd össze. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, és negyedóra alatt főzd össze az egészet. Ha kész, halászd ki belőle a babérlevelet, majd turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Kanalazd vissza a fazékba, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze a melengető, sűrű levest.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések