Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Baconbe tekert, extra ropogós csirkecomb: finom szaftosra sül a sütőben

A változatosan elkészíthető csirkecombot mustáros pácban pihentetve, baconbe tekerve is próbáld ki!

A bacon ropogósra sül, a hús omlós, szaftos, a pác pedig még finomabbá teszi a combokat. Az elkészítése gyors, egyszerű. A húst érdemes pácolni, hogy még zamatosabb legyen. A hagyományos köretek mellett rizottóval is tálalhatod.

Hozzávalók:

👉 8 db csirkecomb
👉 8 szelet bacon
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál mustár
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Az olajat keverd össze a mustárral és a borssal, majd kend be vele a húst. Ha van időd, pácold a hűtőben egy-két órán át.

Pihentetés után a combokat tekerd be egy szelet baconbe, és rakd zsiradékkal kikent tepsibe. Locsolj a hús alá vizet, fedd le fóliával, és mehet az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 40 percig. Ha szükséges, a végén vedd le a fóliát, és pirítsd meg a bacont. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések