A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egészben sült kakukkfüves sertéskaraj: a hús vajpuhára sül

Az egészben sült sertéskaraj titka a finom pác és az, ha tepsibe helyezés előtt minden oldalára kérget pirítasz. Kakukkfűvel fűszerezve fejedelmi lakoma.

A karaj számtalan módon és fűszerezéssel készíthető el. Egészben sütve különösen fenséges. Kevés valódi munka van vele, csak a pácot kell hozzá összekeverni, és tepsibe helyezés előtt néhány percet rászánni a pirításra, a sütését azonban ne kapkodd el: legalább másfél óra kell neki, hogy valóban vajpuha legyen.

Hozzávalók:

👉 1 kg egész sertéskaraj
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 4 ág friss kakukkfű
👉 2 dl száraz fehérbor
👉 1 evőkanál dijoni mustár
👉 1 teáskanál szárított kakukkfű
👉 0.5 citrom leve
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 só
👉 fehér bors

Elkészítés:

A karaj tetejét mélyen vagdosd be, és dörzsöld be sóval és fehér borssal. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a szárított kakukkfűvel, a citromlével és a mustárral. Kend be vele az egész húst, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

A sütőt másnap melegítsd elő 165 fokra. A bepácolt karajt helyezd tapadásmentes serpenyőbe, és nagy lángon néhány perc alatt piríts kérget minden oldalára. Emeld át egy tepsibe, öntsd fel fehérborral, dobj mellé friss kakukkfűágakat, majd takard le alufóliával, és told a sütőbe. Egy óra múlva vedd le róla a fóliát, a sütő hőfokát tekerd fel 180 fokra, és további fél óra alatt, folyamatosan locsolgatva süsd készre a húst.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések