A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Internetes híroldallá fejlesztik a külföldi titkosszolgálatok által pénzelt rtl.hu-t


Az elmúlt napokban volt néhány bejelentés már. Gulyás Marci után Gyurcsány embere is erősíti a "kivéreztett sajtószabadságot"... Ha nem lenne elég, akkor itt van a  legújabb fejlemény:


Az RTL Magyarország: internetes hírszolgáltatást indít.

Az RTL Magyarország az rtl.hu-t alakítja át jelentősen, hogy „megújult formában, egyedi, videó-központú híroldalként juttassa el híreit és szórakoztató típusú tartalmait a felhasználóknak”. Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója a Media1 érdeklődésére a következőket nyilatkozta:

„Gábor személyében egy nagy szakmai múlttal rendelkező médiaszakember érkezik főszerkesztőként az RTL Magyarországhoz. Az ő irányításával digitális platformjainkon is meg tudjuk őrizni mindazokat az értékeket, amelyekre büszkék vagyunk – az RTL-es hírek objektivitását, pártatlanságát, és legfőképpen a hírszerkesztők politikai függetlenségét. A megújuló rtl.hu videós hírsite szerkesztősége szervezetileg a hírigazgatósághoz tartozik, követi annak szakmai és etikai normáit, és továbbra is függetlenül és pontosan tájékoztat Magyarország és a világ legfontosabb közéleti eseményeiről. Szórakoztató szerepe változatlanul hangsúlyos marad, és továbbra is kínál majd az RTL Magyarország műsoraihoz kapcsolódó videós tartalmakat is. Az új főszerkesztő lendületet és szaktudást hoz, hogy az RTL Magyarország hírei digitálisan is elérjenek minden érdeklődő olvasót” – nyilatkozta a lapnak.

Bordás Gábor, az RTL.hu leendő főszerkesztője 43 éves, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán végzett magyar szakon. Az egyetem alatt sportújságoknak, magazinoknak dolgozott, online újságírói pályáját 2001-ben a „régi” Origo.hu-nál kezdte. Előbb a sportrovat újságírójaként, majd rovatvezetőjeként, 2012-től 2014-ig felelős szerkesztői pozícióban dolgozott a portálnál, annak átalakulásáig. Bordás 2014 és 2016 között a VS.hu felelős szerkesztői pozícióját töltötte be, emellett a magazinrovatért felelt rovatvezetőként. 2016 júliusától októberéig, azaz a Népszabadság bezárásáig a NOL.hu felelős szerkesztője volt. 2017 februárjától egészen mostanáig a 24.hu szerkesztőjeként, közéleti rovatvezető-helyetteseként dolgozott – írta meg a Média1.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések