A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A roppanós kovászos uborka receptje: krumplival érlelve is isteni


A kenyér helyett krumplival érlelt kovászos uborka egyik nagy előnye, hogy gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.


Bár a kovászos uborkához hagyományosan kenyeret szoktak adni, a krumpli ugyanúgy elindítja a folyamatot, az eredmény pedig egy roppanós, hűsítő nyári finomság lesz. A lényeg, hogy tavalyi, öreg krumplit használj. Az üvegbe annyi evőkanál sót tegyél, ahány liter vízzel öntöd fel a savanyúságot.

Hozzávalók:

👉 2.5 kg kovászolni való uborka
👉 4 öreg krumpli
👉 4 babérlevél
👉 2 csomag kapor
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 szál csombor (borsikafű)
👉 1 teáskanál szemes bors
👉 só

Elkészítés:

Az üveget, amit fel fogsz használni, mosogasd el, és tedd ki a napra száradni. Az uborkákat alaposan mosd meg, és vágd meg őket hosszában négyfelől úgy, hogy a tetejüket és az aljukat nem érinted, tehát egyben maradjanak. A fokhagymát pucold meg, és szedd gerezdjeire. A krumplit is hámozd meg, és vágd negyedekbe.

Az üveg alját béleld ki a fokhagymával, a csomborral és a fél adag kaporral, borssal és krumplival. Helyezd rá állítva az uborkákat, majd öntsd fel langyos, sós vízzel. A tetejére helyezd a babérleveleket és a maradék kaprot, borsot és krumplit. Takard le alufóliával, tegyél a tetejére egy tányért nehezéknek, és állítsd a napra. Két-három nap múlva fogyasztható. Az uborkákat ekkor helyezd egy másik üvegbe, öntsd fel a leszűrt lével, és hűtőben tárold.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések