A meggyes-kakaós kevert süti pillanatok alatt összeállítható, egyszerűségében is lenyűgöző édesség.
Vannak azok a sütemények, amelyekben pont azt szeretjük, hogy nincs bennük semmi csavar. Ilyen a meggyes-kakaós kevert süti is: egyszerűen csak dolgozd össze a hozzávalókat, és élvezd, ahogy a savanykás gyümölcs és az édes kakaós tészta lágyan harmonizál egymással.
Hozzávalók:
👉 35 dkg meggy
👉 25 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 8 dkg vaj vagy margarin
👉 4 dkg cukrozatlan kakaópor
👉 2.5 dl tej
👉 1 db tojás
👉 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A meggyet magozd ki, és tedd félre. Egy tálban vegyítsd a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport és a kakaót. Egy másik edényben a vajat keverd habosra a tojással, add hozzá a cukrot és a tejjel felváltva fokozatosan adagold bele a kakaós lisztet.
Keverd simára, majd potyogtasd bele a meggyet is. Öntsd az egészet sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süsd addig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kisült, deszkára borítsd ki, és még melegen szeleteld fel.
0 Megjegyzések