Ez az isteni kéksajtos mártogatós biztos, hogy azonnal belopja magát a krémes szószok kedvelőinek a szívébe.
Noha a kéksajt alapvetően a megosztó ételek közé tartozik, ez a mártogatós még azoknak is ízleni szokott, akik amúgy nincsenek oda a karakteresebb ízű sajtokért. Nagy mennyiségű intenzív aromájú sajt kell ebbe a krémbe, de így is garantálható, hogy azonnal el fog fogyni. Hús és zöldségek kísérőjeként is tökéletes választás.
Hozzávalók:
👉 20 dkg kéksajt
👉 10 dkg tejföl
👉 3 nagy evőkanál görög joghurt
👉 3 nagy evőkanál majonéz
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A kéksajtot morzsold egy tálba. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, adagold bele a tejfölt, a joghurtot és a majonézt, reszeld rá a borsot, és turmixgépben pépesítsd az egészet. Kanalazd vissza a tálba, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát, amíg az ízek összeérnek. Hosszú csíkokra vágott répával, uborkával, hússal vagy tortillachipsszel kínálhatod.
0 Megjegyzések