Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legfinomabb kéksajtos mártogatós: grillezett húsokhoz, zöldségekhez a legjobb választás


Ez az isteni kéksajtos mártogatós biztos, hogy azonnal belopja magát a krémes szószok kedvelőinek a szívébe.


Noha a kéksajt alapvetően a megosztó ételek közé tartozik, ez a mártogatós még azoknak is ízleni szokott, akik amúgy nincsenek oda a karakteresebb ízű sajtokért. Nagy mennyiségű intenzív aromájú sajt kell ebbe a krémbe, de így is garantálható, hogy azonnal el fog fogyni. Hús és zöldségek kísérőjeként is tökéletes választás.

Hozzávalók:

👉 20 dkg kéksajt
👉 10 dkg tejföl
👉 3 nagy evőkanál görög joghurt
👉 3 nagy evőkanál majonéz
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A kéksajtot morzsold egy tálba. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, adagold bele a tejfölt, a joghurtot és a majonézt, reszeld rá a borsot, és turmixgépben pépesítsd az egészet. Kanalazd vissza a tálba, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát, amíg az ízek összeérnek. Hosszú csíkokra vágott répával, uborkával, hússal vagy tortillachipsszel kínálhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések