A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mini gyümölcsös palacsinták: a tésztába túró is kerül


Az oroszok pufi palacsintája, a szirnyiki azért különleges, mert a tésztájába túrót kevernek. Friss gyümölcsökkel tálalva kiváló reggeli vagy desszert lehet.


A palacsintát mindenki máshogy készíti: mi vékonyra sütjük, és feltekerjük, az angolszászoké vastagabb, friss vajjal és juharsziruppal kínálják, az oroszok pedig túrót kevernek a tésztájába, így önmagában is laktató, finom édességet kapnak. Ha egyszer kipróbálod a szirnyikit, biztos, hogy sokszor el fogod még készíteni.

Hozzávalók:

👉 50 dkg tehéntúró
👉 10 dkg liszt
👉 8 dkg cukor
👉 3 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 olaj a sütéshez
👉 gyümölcsök a tálaláshoz

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A túrót villával törd össze, add hozzá a tojássárgákat, a kétféle cukrot, a sütőporral vegyített lisztet, végül fakanállal óvatosan keverd az egészhez a tojáshabot.

Egy serpenyőben hevíts olajat. A tésztából egy kis darabot pottyants bele, és ha az azonnal sistereg, tehát az olaj elég forró, evőkanállal szedj kis halmokat a tésztából. A palacsinták mindkét oldalát süsd pirosra. Tálald az édességet friss gyümölcsökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések