A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fenséges zöldségcurry barna rizzsel: húsmentes, mégis laktató


A paradicsomos, fűszeres mártásban puhára párolódott zöldségek egyszerűen fantasztikusak.


A curry elnevezés utalhat fűszerkeverékre vagy intenzív fűszerezésű, mártással tálalt húsra vagy zöldségre is. Az Indiából hazatérő angolok készítették, hogy otthon is élvezhessék a gyarmati szolgálatban megszokott ízeket. A padlizsános, cukkinis változatban nem fogsz csalódni, hús nélkül, barna rizzsel tálalva laktató.

Hozzávalók:

A zöldségcurryhez
👉 2 db padlizsán
👉 2 db cukkini
👉 2 db paradicsom
👉 3 dl paradicsomszósz
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 evőkanál currypor
👉 petrezselyem
👉 só
👉 bors

A körethez
👉 1 bögre barna rizs
👉 3 bögre forró víz
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 só

Elkészítés:

A padlizsánt és a cukkinit karikázd fel, sózd be, és pihentesd fél-egy órát. Papírtörlővel itasd le a zöldségekről a nedvességet. Egy serpenyőben hevíts zsiradékot, rakd bele az aprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és süsd pár percig.

Rakd hozzá a padlizsánt, a cukkinit és a felkarikázott paradicsomot. Öntsd le paradicsomszósszal, fűszered sóval, borssal, curryvel, és többször megkeverve párold 25-30 percig, amíg minden megpuhul. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel.

A barna rizst alaposan mosd meg, a három bögre vizet forrald fel. Az olívaolajat hevítsd fel, rakd bele a rizst, és kevergetve pirítsd meg. Légy óvatos, mert könnyen megég. Öntsd fel a vízzel, majd sózd ízlés szerint. Főzd puhára 45-50 perc alatt, majd a rizzsel tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések