Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krumpliágyon sült fokhagymás tarja: szaftos finomság a sütőből


A fűszeres sült tarja igazi hétvégi klasszikus. Ha a húst krumpliágyon sütöd meg, a köret is ízletesebb lesz.


Az ízes, szaftos, omlósra sült tarja tökéletes ebéd. Fűszerekkel változatossá teheted, ezúttal a rozmaring és a fokhagyma adja meg a hús csodás ízét, illatát, amit a krumpli is átvesz. Bár a tarja viszonylag zsíros, érdemes a húst sütés közben locsolni és forgatni, hogy biztosan ne száradjon ki, és egyformán pirulon, puhuljon.

Hozzávalók:

👉 70 dkg krumpli
👉 50 dkg tarja
👉 3 ág rozmaring
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 1 dl víz
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A tarját szeleteld fel, és kicsit klopfold ki, így fellazítod a rostokat, és sokkal puhább lesz a hús. Fűszerezd sóval, borssal és egy gerezd reszelt fokhagymával. Forró olajban süsd két-három percig a hússzeletek mindkét oldalát, hogy kérget kapjanak.

A krumplit pucold meg, és karikázd fel. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, ízesítsd sóval, és rakd rá a hússzeleteket. Szórd meg rozmaringgal és a maradék fokhagymával. Önts a tarja alá egy deci vizet, és takard le alufóliával. Süsd 190 fokon 45-50 percig. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések