Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

30 perces póréhagymás, krumplis krémleves: a tejszíntől még selymesebb


A sűrű, póréhagymával gazdagított krumplikrémleves olyan tartalmas, hogy akár főfogásként is számításba veheted.


A krumplikrémleves mindig nagy kedvenc. Ha szeretnéd feldobni, póréhagymával megteheted. Kevésbé erős, mint a vöröshagyma. A tejszínnek köszönhetően selymes, krémes lesz. Mindenki szívesen repetázik belőle.

Hozzávalók:

👉 80 dkg krumpli
👉 2 db póréhagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1.2 l húsleves
👉 2 db babérlevél
👉 3 szál kakukkfű
👉 2 dl tejszín
👉 1 evőkanál vaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és karikázd fel, valamint a póréhagymát is aprítsd fel. Olvaszd meg a vajat közepes lángon egy nagyobb lábosban. Add hozzá a póréhagyma háromnegyedét és a zúzott fokhagymát, majd többször megkeverve fonnyaszd meg. Add hozzá a krumplit, azt is süsd át egy kicsit, majd öntsd fel a levessel. Fűszered sóval, borssal, kakukkfűvel és babérlevéllel.

Lefedve főzd körülbeül 15 percig. Amikor a krumpli puha, húzd le a tűzről, vedd ki belőle a zöldfűszereket, és pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések