Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fahéjas, almás tejpite: még a piskótánál is sokkal puhább


A franciáknál clafoutis, nálunk tejpite. A könnyű, régi kedvenc sok gyümölccsel, így almával is mennyei.


Tejpite biztosan készült gyermekkorodban a nagyi konyhájában. A tésztája fantasztikusan puha, szinte remegős, és leginkább a palacsintára emlékeztet. A tetejére tökéletes az alma, amit fahéjjal és mazsolával is megbolondíthatsz. A tésztát gyorsan összeállíthatod, csak arra ügyelj, hogy csomómentes legyen. Viszonylag kis lángon, hosszú ideig kell sütni, hogy a belseje ne maradjon nyers.

Hozzávalók:

👉 25 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 5 db tojás
👉 8 dl tej
👉 2 dl tejszín
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 csipet só
👉 2 db alma
👉 mazsola

Elkészítés:

A vajat rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és géppel dolgozd jó habosra. Egyenként tedd hozzá a tojások sárgáját, majd forgasd bele a fahéjjal és a sóval vegyített lisztet. Közben adagold hozzá a tejes-tejszínes keveréket, és dolgozd csomómentesre a tésztát. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan adagold a masszába.

Öntsd kivajazott, lisztezett tepsibe, és a tetejére rakd a szeletekre vágott almát, majd szórd meg mazsolával. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések