Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Limoncellós panna cotta: ahogy az olaszok készítik a nagy kedvencet


Dobd fel limoncellóval a fantasztikusan krémes, olasz poharas desszertet, a panna cottát!


A kellemesen meleg, tavaszias időben egyre jobban vágyunk a hűsítő édességekre. A könnyű, citromos olasz likőr, a limoncello nemcsak iszogatva, hanem pohárkrém fontos hozzávalójaként, kanalazva is frissítő lehet. Mivel elég sok benne az alkohol, gyerekeknek inkább készíts olyan változatot, amelyből kihagyod a likőrt.

Hozzávalók:

👉 2.5 dl habtejszín
👉 2 dl tej
👉 2 teáskanál porzselatin
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 dl limoncello
👉 1 db citrom
👉 menta- vagy citromfű a tálaláshoz

Elkészítés:

A zselatint szórd egy deci tejbe, és várj 10 percet, amíg jól megduzzad. Közben a maradék tejet keverd össze a kétféle cukorral, a habtejszínnel, a limocellóval, és kis lángon melegítsd, de ne forrald fel. Ha már nem hideg, add hozzá a zselatinos tejet, és addig kevergesd, amíg el nem olvad, majd húzd le a tűzről.
 
A citromot alaposan mosd meg, a héját amennyire tudod, reszeld le. A maradék gyümölcsöt karikázd fel, és oszd el a poharak aljában. Öntsd le a limoncellós keverékkel, alufóliával letakarva tedd a hűtőbe, és várj két-három órát, amíg megdermed. Tálaláskor citromhéjjal és néhány levél mentával vagy citromfűvel díszítsd a desszert tetejét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések