A rizottó autentikus olasz fogás, aminek ezúttal a csirke és a spárga növeli az élvezeti értékét.
A spárgás rizottó a tavasz nagy kedvence. Ez a változat krémesebb, mint a menzai. Sikerének egyik titka a fehér bor. Az sem mindegy, milyen rizsből készíted, a rizottóhoz az Arborio és a Carnaroli a legjobb választás. Az olaszok általában előételként kínálják, de főfogásként is bevetheted. Húsleves helyett alaplét is használhatsz.
Hozzávalók:
👉 35 dkg csirkemell
👉 25 dkg rizottórizs
👉 1 csokor spárga
👉 2.5 dl fehér bor
👉 5 dkg parmezán
👉 1 db vöröshagyma
👉 1.5 l húsleves
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, a fás részét törd le, és vágd 2-5 centis darabokra. A csirkemelleket sózd, borsozd, és három-négy percig süsd olajon, majd add hozzá a spárgát, és párold puhára. A húst és a spárgát vedd ki a zsiradékból, dobd rá az aprított vöröshagymát, és kezdd dinsztelni. Kicsit később tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd egy-két perccel később add hozzá a rizst, és közepes lángon kevergesd két-három percig. Öntsd hozzá a bort, majd amikor a rizs szinte teljesen magába szívta, részletekben adagold hozzá a meleg húslevest. Főzd a rizst 15-20 percig. Ha a szemek még nem főnek szét, de kellőképpen puhák, tedd rá a spárgát, a csirkét, süsd össze két-három perc alatt. Tálalás előtt szórd meg reszelt parmezánnal.
0 Megjegyzések