Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes, fűszeres, spárgás pite dupla adag sajttal - A recept, amit ki kell próbálnod


A sós pite is isteni, főleg fűszeres szósszal leöntve, sajttal megszórva és roppanós spárgával megpakolva.


A sós piték legalább olyan finomak, mint az édes változatok. A töltelék krémesen lágy, a tészta omlós. Ráadásul bármikor bevethető, vacsorára ugyanolyan ideális, mint vendégváró fogásnak. Langyosan és hidegen is nagyon finom. Ha szeretnéd, több kisebb formában is megsütheted.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához
👉 20 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 1 db tojás
👉 1 evőkanál hideg víz
👉 1 mokkáskanál só

Töltelékhez
👉 1 csomag spárga
👉 15 dkg koktélparadicsom
👉 10 dkg bacon
👉 2 dl tejföl
👉 4 db tojás
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet és a sót, majd keverd össze. Add hozzá a kockára vágott, hideg vajat. Ujjbeggyel morzsold össze, majd a közepébe készíts mélyedést, és add hozzá a hideg vizet, illetve az egész tojást. Végül gyors mozdulatokkal gyúrj sima tésztát. Csomagold folpack fóliába, majd rakd 30 percre a hűtőbe.

Pihentetést követően nyújtsd a tésztát lisztezett felületen akkorára, mint a piteformád, és igazgasd bele. Figyelj, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Az alját villával szurkáld meg. Rakj rá nehezéket, hogy ne púposodjon fel, és előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 15 percig. Távolítsd el a sütőpapírt a nehezékkel együtt, és kicsit hagyd hűlni.

A spárga fás végét távolítsd el, majd dobd enyhén sós, forrásban lévő vízbe, és főzd négy-öt percig. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Ezt követően a spárgákat tekerd be baconnel.

Rakd egy tálba a tejfölt, az egész tojásokat, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Jó alaposan keverd össze, és öntsd a masszát az elősütött tésztára. Szórd meg reszelt sajttal, rakd rá a spárgát és a felezett paradicsomokat is.

Tedd vissza a sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra 25-30 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések