Ha szereted variálni a pitéket, akkor ne hagyd ki a mascarponés, rebarbarás változatot se! Fantasztikus tavaszi édesség, amit újra és újra elkészítesz majd.
Végre itt a piteszezon, sorra jelennek meg a tavasz kedvencei a piacon. A rebarbara akár magában, akár eperrel vegyítve tökéletes az omlós, vajas pitébe is. Az alacsony kalória- és szénhidráttartalmú növény kellemesen fanyar, így jól harmonizál az édeskés, mascarponés krémmel és a tésztával.
Hozzávalók:
A tésztához
👉 20 dkg liszt
👉 12 dkg vaj
👉 8 dkg cukor
👉 1 db tojássárga
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 evőkanál tejföl
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 só
A töltelékhez
👉 30 dkg rebarbara
👉 25 dkg mascarpone
👉 15 dkg cukor
👉 3 evőkanál mandula
👉 1 cukor vaníliás cukor
👉 1 evőkanál keményítő
👉 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A töltelékhez a rebarbarát tisztítsd meg, és vágd kis darabkákra. Szórd meg 10 dekagramm cukorral, és tedd félre.
A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval, add hozzá a felkockázott vajat. Morzsold össze, majd dolgozd hozzá a tojássárgát, a kétféle cukrot, a tejfölt. Gyúrd össze gyors mozdulatokkal, és tedd a hűtőbe legalább 15 percre.
Közben a mascarponét habosítsd a maradék cukorral, majd forgasd a kemény habbá vert tejszínhez. A rebarbaráról öntsd le a levet, amit engedett, majd add hozzá a keményítőt és a vaníliás cukrot.
Egy piteformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. A tésztát nyújtsd ki fél centi vastagra, és béleld ki vele a sütőformát. Kanalazd bele a mascarponés krémet, és rakd ki a rebarbarával. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süsd szép pirosra. Tálaláskor szórd meg apróra vágott mandulával.
0 Megjegyzések