A fánk nem csak farsangi édesség, a spanyolok húsvétkor sütnek olajban sült finomságot.
A rosquillas, vagyis a spanyol fánk puha, könnyed textúrájú, olajban sült finomság, amit hagyományosan a húsvéti ünnepekre készítenek el.
Hozzávalók:
👉 160 gramm cukor
👉 2 darab tojás
👉 1 darab citrom
👉 50 gramm vaj (olvasztott)
👉 60 milliliter víz
👉 300 gramm liszt
👉 1 zacskó sütőpor
👉 sütéshez olaj
👉 forgatáshoz cukor
👉 forgatáshoz fahéj
Elkészítés:
Egy kisebb tálban keverjük simára a cukrot, a tojásokat, az olvasztott vajat és a citrom héját, majd öntsük hozzá a vizet is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd a száraz és a nedves hozzávalókat forgassuk össze.
A tésztát borítsuk ki egy kilisztezett deszkára, gyúrjuk jól össze, hogy puha tésztát kapjunk. A kezünket olajozzuk meg, majd a tésztából formázzunk golyókat, lapogassuk ki őket fánkformára. Az ujjunkkal fúrjunk a közepükbe egy lyukat.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, süssük a fánkokat aranybarnára, majd azon melegében forgassuk meg őket fahéjas cukorban.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések