A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha spanyol fánk kelesztés nélkül: a rosquillas húsvéti édesség


A fánk nem csak farsangi édesség, a spanyolok húsvétkor sütnek olajban sült finomságot.


A rosquillas, vagyis a spanyol fánk puha, könnyed textúrájú, olajban sült finomság, amit hagyományosan a húsvéti ünnepekre készítenek el.

Hozzávalók:

👉 160 gramm cukor
👉 2 darab tojás
👉 1 darab citrom
👉 50 gramm vaj (olvasztott)
👉 60 milliliter víz
👉 300 gramm liszt
👉 1 zacskó sütőpor
👉 sütéshez olaj
👉 forgatáshoz cukor
👉 forgatáshoz fahéj

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverjük simára a cukrot, a tojásokat, az olvasztott vajat és a citrom héját, majd öntsük hozzá a vizet is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd a száraz és a nedves hozzávalókat forgassuk össze.

A tésztát borítsuk ki egy kilisztezett deszkára, gyúrjuk jól össze, hogy puha tésztát kapjunk. A kezünket olajozzuk meg, majd a tésztából formázzunk golyókat, lapogassuk ki őket fánkformára. Az ujjunkkal fúrjunk a közepükbe egy lyukat.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, süssük a fánkokat aranybarnára, majd azon melegében forgassuk meg őket fahéjas cukorban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések