Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tojással töltött darált hús: muffinformában sül a látványos fogás


Az ízletes fasírtok muffinformában készülnek, így jobban megőrzik a formájukat, sokkal mutatósabbak.


Húsvétkor nem csak a gyerekek, a felnőttek is szeretik a meglepetéseket. Érdemes egy kis játékosságot csempészni az ünnepi menübe, hogy meglepd a családot. A főtt tojás az ünnepi asztal kötelező eleme - a sonka és a kalács mellett -, de, hogy ne legyen unalmas, csomagold fűszeres darált húsba.

Hozzávalók:

👉 60 dekagramm darált hús
👉 só és bors ízlés szerint
👉 1 fej vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 kevés olaj
👉 7 darab tojás
👉 2 darab zsemle
👉 6 szelet bacon
👉 opcionális sajt

Elkészítés:

A finomra vágott (vagy reszelt) hagymát olajon dinszteljük üvegesre.

A zsemlét áztassuk vízbe.

A darált húst tegyük keverőtálba, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, dinsztelt hagymát, a zsemlét alaposan kinyomkodva, 1 darab tojást és keverjük be a fasírtot a szokásos módon.

A maradék 6 darab tojást forrásban lévő vízben főzzük keményre 10-12 perc alatt, majd engedjünk rá hideg vizet és hűtsük le, utána pucoljuk meg őket.

Készítsük elő a muffinformákat, enyhén kenjük ki a kis kosarakat olajjal.

Vegyünk a tenyerünkbe annyit a darált húsból, amennyi 1 tojás körbeölelésére alkalmas. A töltött húsgombócot tekerjük körbe baconnel, majd helyezzük a muffinformába. 180 fokosra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süssük meg a töltött fasírtokat.

A töltött hús bacon nélkül is készülhet, akkor azonban érdemes a tetejére reszelt sajtot szórni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések